5 bra saker med diabetes | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

5 bra saker med diabetes

Allt, nästan allt man hör om diabetes är negativt och visst finns det självklart negativa saker som kommer med sjukdomen, men jag tänkte lista 5 saker jag tycker är bra och faktiskt positivt med diabetes.

Nu undrar ni säkert "Finns det några positiva saker med diabetes?" Svaret är ja! Här är 5 saker som jag tycker diabetesen har gjort bra i mitt liv:

5. Anledning att träna 
Sen jag fick diabetes så har jag blivit mer motiverad att träna och hålla mig fysiskt aktiv. Det får mig att må bättre i min diabetes och jag får ofta lättare att hålla mitt blodsocker på en bra/helt okej nivå.

4. Tänker mer på kosten
Självklart händer det att jag äter något onyttigt då och då. Men sen jag fick diabetes har jag blivit mycket bättre på att tänka på vad jag äter samt att äta mer regelbundet. Innan jag fick sjukdomen så var jag ganska dålig på denna punkt.

3. Tar livet på större allvar 
Sedan jag fick diabetes i januari 2013 så har jag tagit livet mer på allvar och försöker leva varje dag som om det vore den sista. Jag försöker alltså uppskatta livet och det jag har.

2. Aldrig ensam 
Sen jag fick sjukdomen har jag aldrig känt mig ensam. Finns så många runt om kring en som har samma sjukdom som man kan relatera med och prata med om sjukdomen med och dela tankar och erfarenheter med.

1. Mer struktur
Denna sjukdom kräver struktur, vilket är något som jag behöver då jag inte hade någon innan. Då min ADHD också kräver struktur så kan jag dra fördel av det och kombinera dessa och få en bra struktur i min vardag.

markuskronika

Text av Marcus, 24 år, från Uppsala. Marcus bloggar om sin händelserika vardag som inkluderar livet med diabetes och ADHD. Följ Marcus blogg "Me and My Diabetes".

×

Share this