Företagspartner | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Företagspartner

Ditt företag behövs i kampen mot folksjukdomen diabetes

Det finns flera olika typer av diabetes – gemensamt för dem alla är att det fortfarande saknas ett botemedel. Ditt stöd behövs för att vi ska kunna ändra på det!

Tack vare tidigare framsteg inom forskningen kan många med diabetes idag leva ett liv ett långt och friskt liv utan större komplikationer. Men på lång sikt är det fler som drabbas av sjukdomens många komplikationer – som dessutom drabbar allt fler och allt yngre människor.

Ju längre man har diabetes, desto större är risken att drabbas av svåra följder som stroke, hjärtinfarkter, amputationer, blindhet och njursvikt. Som Diabetes Wellness Sverige företagspartner kan du med andra ord bidra till att rädda liv och förbättra livskvaliteten för många diabetesdrabbade.

Visste du att 5% av de vi testar gratis för diabetes varje år på våra event och i samarbete med Apoteket visar tecken på att ha diabetes och de vet inte ens om att de kan ha sjukdomen. När testade du ditt blodsocker senast? En tidigt upptäckt diabetes är oftare lättare att kontrollera med livsstilsändringar i form av kost och motion.

Välj vilket partnerskap som passar ditt företag

Företagssponsring – 1 000 kr

Ditt företag får ett diplom samt en banner att använda i mejlsignaturen och på hemsidan.

Företagspartner – från 5 000 kr

•diplom

•banner

• exponering på vår hemsida

• exponering på stiftelsens event under 2019

Företagspartner – från 15 000 kr 

•reklam på samtliga av våra event under hela 2019 med upptryckt logotype i vårt eventtält

•exponering på hemsida

•reklam på Instagram och Facebook

•diplom

•banner  

Kontakta Jacob för mer information på Jacob@diabeteswellness.se eller telefon 08-511 612 08.


Så förebygger du livshotande sjukdomar – som diabetes

Vår samarbetspartner Staffan Eklund berättar om vikten av förebyggande arbete.

 

”Jag brinner för att förebygga diabetes – och att göra livet bättre för de redan drabbade”

Diabetes är tillsammans med cancer, Alzheimers och stroke några av de vanligaste dödsorsakerna i västvärlden. Det de har gemensamt är att det går att minska risken att drabbas genom kost och motion.

Personliga tränaren och kostrådgivaren Staffan Eklund samarbetar med Diabetes Wellness Sverige för att sprida kunskap om vikten av förebyggande hälsoarbete – inte minst för att minska risken att drabbas av typ 2-diabetes.

Träning och fysisk aktivitet har visat sig vara ett effektivt sätt att behandla och förebygga progression av typ 2-diabetes. Men för att ge en bestående effekt på glukosmetabolismen måste träningen ske kontinuerligt.

Även för personer med typ1-diabetes så förstärks insulinupptagningsförmågan vid fysisk aktivitet. Risken finns därmed att blodsockerhalten sjunker alldeles för mycket under ett hårt träningspass, så det gäller att tänka efter innan man påbörjar sitt träningspass för att anpassa träningen efter dagsformen.

Det finns förstås inga genvägar, ett förebyggande hälsoarbete måste vara långsiktigt. Däremot finns det enkla tumregler – till exempel att gå 10 000 steg om dagen.


        

Ascensia                                            


Clearon AB                      
 

CTC                                  


Idel Rent                                Cim-coach

       

                                             

 

 

×

Share this