Publicerat 17 februari 2021

Chiapudding innehåller chiafröet som är ett riktigt superfrö! Fröna innehåller massor av vegetabiliskt omega 3, förhindrar inflammationer och hjärt- och kärlsjukdomar och innehåller dessutom massor av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Då chiafrön kan absorbera mycket vatten (på grund utav de vattenlösliga kostfibrerna), är det perfekt att göra chiagröt eller puddingar av fröet. Det är bara att blanda med exempelvis mjölk eller grädde och låta det stå ett tag, utan att det behövs tillagas.

Ingredienser

  • 1 dl mjölk (soja)/grädde eller liknande
  • 1 ½ msk chiafrön
  • ev. sötning
  • hallon och/eller blåbär, ca 30 gram

 

Gör såhär:

  1. Blanda mjölk och chiafrön noga i ett glas. Tillsätt eventuellt sötning och valfria bär.

  2. Låt glaset stå över natten i kylskåp (öka mängden frö för en kortare tid). Rör gärna om ett par gånger, då fröna annars kan bilda klumpar i bottnen av glaset.

Receptet är taget från baka sockerfritt.