Grillad fläskkotlett med chimichurri och zucchini
Grillsäsongen är igång!
Ingredienser:
4 personer
- 4 st stora fläskkotletter, gärna på ben och gärna iberico
- 1 stor eller 2 små zucchini
- 1 vitlöksklyfta
- olivolja
- juice från ½ citron
- salt
Chimichurri:
- 2 krukor bladpersilja
- 1 dl olivolja
- 1/2 dl citronjuice
- 2 st schalottenlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 st röd chilli
- salt
Tillagning:
- Mixa alla ingredienser till chimichurrin, smaka av med salt och ställ in i kyl någon timma.
- Hyvla zucchinin tunt med mandolin på längden och gnid in med olivolja. Grilla alla skivor och lägg i en skål. Smaka upp med citronjuice, riven vitlök, salt och olivolja.
- Grilla kotletten på hög värme och vänd varje minut tills du fått en fin yta.
Receptet är taget ifrån nigab.se