Publicerat 30 maj 2021

Grillsäsongen är igång! 

Ingredienser:

4 personer 

  • 4 st stora fläskkotletter, gärna på ben och gärna iberico
  • 1 stor eller 2 små zucchini
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • juice från ½ citron
  • salt

Chimichurri:

  • 2 krukor bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl citronjuice
  • 2 st schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 st röd chilli
  • salt

Tillagning:

  1. Mixa alla ingredienser till chimichurrin, smaka av med salt och ställ in i kyl någon timma.
  2. Hyvla zucchinin tunt med mandolin på längden och gnid in med olivolja. Grilla alla skivor och lägg i en skål. Smaka upp med citronjuice, riven vitlök, salt och olivolja.
  3. Grilla kotletten på hög värme och vänd varje minut tills du fått en fin yta.

Receptet är taget ifrån nigab.se