Hamburgare i salladsblad med cole slaw
Hamburgare sitter sällan fel. Här har vi skippat brödet och serverar den i ett salladsblad istället och serverar en krämig cole slaw till. Hamburgaren får smak och lite hetta av purjolök och chili.
Ingredienser
4 portioner
- Nötfärs 10% - 500 g
- ⅓ g purjolök
- ½ st chilipeppar (röd)
- ½ klyfta(or) vitlök
- 3 tsk olivolja
- ½ huvud(en) spetskål
- 1 st morot
- ½ dl fraiche 8%
- 2 tsk senap (dijon)
- 1 droppe(ar), efter smak, tabasco
- 2 st tomater
- 1 st lök (röd)
- ½ salladshuvud
- 8 skivor saltgurka
Gör så här:
- Lägg färs i en skål. Finhacka purjolök och chili, blanda ner det i färsen och pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja i en stekpanna.
- Strimla kål fint och riv morot. Blanda ihop med fraiche. Blanda i dijonsenap. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
- Skiva tomat och rödlök. Dra loss bladen på salladen. Lägg köttet på salladsbladen. Lägg på grönsaker och avsluta med en klick cole slaw.
Receptet är taget från Vikt Väktarna