Publicerat 10 februari 2025

Forskning har visat att varje kopp kaffe, med eller utan mjölk, minskar risken för att utveckla typ 2-diabetes med 10 %.

Studien, utförd av forskare vid Harvard TH Chan School of Public Health, publicerades i American Journal of Clinical Nutrition och rapporterades av Daily Mail.

Det är välkänt att kaffedrickare går upp mindre i vikt när de åldras, vilket kan bidra till att minska risken för typ 2-diabetes. Dessutom kan koffein och andra föreningar i kaffe bidra till att begränsa inflammation relaterade till diabetes. Å andra sidan främjar tillsats av socker viktökning.

Studien fann också att användning av konstgjorda sötningsmedel minskade effektiviteten av kaffe för att förebygga typ 2-diabetes, vilket minskade riskminskningen till bara 7 % per kopp med dessa sötningsmedel.

Dr Matthias Hin, studieledare, sa: "Kaffekonsumtion kan minska risken för diabetes, men tillsats av socker eller sötningsmedel eliminerar till stor del dessa fördelaktiga effekter. »

Källa: entrevue.fr

Läs även ”Kaffe kopplat till hälsa” där det visade sig att kaffedrickare hade en lägre dödlighet i hjärt-kärlsjukdomar, framförallt stroke, jämfört med de som inte dricker något kaffe. Det säkraste sambandet ses för typ 2-diabetes.