Äggmuffins med lax och spenat
Små matiga pajer utan pajdeg kan man nästan kalla dessa äggmuffins. Du skippar alltså pajdegen, men behåller äggstanningen – och gräddar allt i muffinsform. Resultatet blir äggmuffins fyllda med kallrökt lax och spenat. Addera en sallad och middagen är klar!
Ingredienser:
8 portioner
- 6 ägg
- 2 dl mjölk (3%)
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 100 g strimlad kallrökt lax
- 1 dl hackad spenat
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke.
- Fördela strimlad lax och hackad spenat i muffinsformar eller en oljad muffinsplåt. Häll på smeten.
- Grädda i mitten av ugnen 12-14 minuter.
- Servera gärna med en stor grönsallad.
Receptet är taget från: ICA