Ajvarbiffar med krämig paprikasås
Pannbiffar är enkla att göra och kan smaksättas på olika sätt. I denna rätt får biffarna en härlig smak av ajvar, och det tillsammans med den färgrika gräddsåsen gör rätten till en fullträff. Servera med klyftpotatis.
4 personer
Ingredienser:
Biffar
-
1 tsk salt
-
500 g blandfärs
-
1 st ägg
-
1 msk mat & bak smör
-
2 krm svartpeppar
-
200 g Ajvar Relish
-
1 msk olivolja
Sås
-
1 tsk torkad basilika
-
1 dl vatten
-
1,5 dl vispgrädde
-
2 msk tomatpuré
-
1 st röd paprika
-
1 msk mat & bak smör
-
1 st gul lök(ar)
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Tillbehör
-
1 msk olivolja
-
1 krm svartpeppar
-
1/2 st broccoli
-
250 g gröna ärtor
-
1 krm salt
-
700 g potatis(ar)
-
1 msk mat & bak smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta potatisen och skär den i klyftor.
2. Lägg klyftorna i en ugnsfast form och salta och peppra efter smak. Ringla över olivolja och blanda om. Sätt in i ugnen ca 30 min.
3. Blanda färsen med ägg, ajvar relish, salt och peppar. Forma 8 biffar.
4. Hetta upp en stekpanna med lite smör och olja och stek biffarna gyllenbruna på båda sidor på medelhög värme.
5. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen 10 min. Skölj inte ur pannan.
6. Skölj paprikan och skär den i små tärningar. Skala och finhacka löken. Värm lite nytt smör i stekpannan och fräs paprika och lök mjuka. Tillsätt tomatpuré, basilika, grädde och vatten. Koka ihop och smaka av med salt och peppar.
8. Skölj och skär broccolin i små buketter. Värm broccolin och ärtorna i lite vatten på spisen. Sila av vattnet och krydda med lite salt och en klick smör.
9. Servera biffarna med klyftpotatis, krämig paprikasås och grönsaker.
Receptet är hämtat från Tasteline.