Ärtpestopasta
Snabbt, lättlagat, billigt och gott! Testa att göra en god pesto på gröna ärtor och blanda med spaghetti.
4 portioner
Ingredienser:
- 400 g Spaghetti
- 450 g Gröna Ärtor Frysta
- 1 st krukor Persilja - färsk
- 2 st Lime
- 85 g Riven Parmesanost
- 0.5 dl Olivolja
- 1 tsk Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar
- 2 krm Chiliflakes
Gör så här:
1. Tina ärtorna.
2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.
3. Mixa samman tinade ärtor, persilja, rivet limeskal, limesaft, riven parmesanost, olja, 1 tsk salt, svartpeppar och chiliflakes till en pesto.
4. Sila av pastavattnet och blanda pastan med ärtpeston. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över lite extra riven parmesanost och svartpeppar. Ät och njut!
Receptet är hämtat från Mathem