Asiatisk noodle bowl med krispig tofu
Den här vegorätten måste du bara testa! En fräsch och krispig noodle bowl full av härliga asiatiska smaker. För att göra rätten vegansk, byt honung mot strösocker eller agave. Färdig rätt är godast att äta nygjord.
4 personer
Ingredienser:
-
225 g fryst mango, tinad
-
250 g frysta sojabönor, tinade
-
1/2 tsk chilipeppar
-
1 msk färsk ingefära, riven
-
1/2 st limefrukter, saft och skal
-
2 tsk honung, Byt till strösocker eller agave för vegansk
-
2 tsk rapsolja
-
2 krm salt
-
30 g sötmandel, hackad
-
1 kruka färsk koriander
-
1/2 st limefrukter, saft
-
1 tsk sesamolja
-
1/2 msk japansk soja
-
4 msk rapsolja
-
1 tsk honung, Byt till strösocker eller agave för vegansk
-
1 krm salt, efter smak
-
400 g fast tofu
-
5 msk maizena
-
1 tsk chiliflakes
-
1 tsk salt
-
2 msk rapsolja
-
1 st zucchini
-
100 g glasnudlar
-
30 g sötmandel, hackad
1. Blanda sojabönor, mango och finhackad chilipeppar i en skål.
2. Skala och riv ingefära så du får ca 1 msk och skölj och riv limeskal från en 1/2 lime.
3. Tillsätt i skålen och pressa i saft från en 1/2 lime.
6. Skär tofun i tärningar. Blanda maizena, chiliflakes och salt i en skål och lägg ner tofutärningarna. Blanda om så att mjölet täcker tofun runt om.
7. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun krispig runt om på medelhög värme ca 5 min.
8. Skölj zucchinin och hyvla långa remsor med hjälp av en potatisskalare. Hyvla tills du kommer in till kärnhuset. (Kärnhuset kan du spara i kylen).
9. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Sila av vattnet och blanda nudlarna med zucchinin.
10. Lägg upp nudlar och zucchini i 4 skålar. Toppa med mangosalsa, tofu och dressing. Strö över hackade mandlar och servera.
Receptet är hämtat från Tasteline.