Läckert, lättlagat och hälsosamt! Kycklingfärsbiffar med riven ingefära och röd curry serveras här med en sallad på sjögräsnudlar och wokgrönsaker.

2 portioner

Ingredienser:

Kycklingfärsbiffar

  • 300 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk Röd currypasta
  • 1/2 msk japansk soja
  • 1 st lime
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk rapsolja

Dressing

  • 1/2 msk färsk ingefära
  • 1 st lime
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1/2 tsk flytande honung
  • 2 krm salt

Nudelwok

  • 450 g wokmix
  • 2 tsk rapsolja
  • 200 g sjögräsnudlar
  • 2 krm salt

Gör så här:

  1. Blanda kycklingfärsen med ägg, riven ingefära, riven vitlök, röd currypasta, soja, limesaft och salt. Forma 8 st små biffar.
  2. Stek biffarna i olja i en varm stekpanna ca 3-4 min/sida. Sänk värmen och håll biffarna varma i pannan till servering.
  3. Mixa samman riven ingefära, rivet limeskal, limesaft, olja, soja, koriander, chiliflakes, honung och salt med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.
  4. Stek wokgrönsakerna i olja på medelhög värme i ca 2-3 min. Krydda med salt. Tillsätt nudlarna och hälften av dressingen och blanda om ordentligt. Låt woken bli genomvarm.
  5. Lägg upp nudelwoken och kycklingbiffarna på tallrikar och ringla över resten av dressingen. Klart att servera!

 

Receptet är hämtat från Tasteline