Asiatiska kycklingfärsbiffar med nudelwok
Läckert, lättlagat och hälsosamt! Kycklingfärsbiffar med riven ingefära och röd curry serveras här med en sallad på sjögräsnudlar och wokgrönsaker.
2 portioner
Ingredienser:
Kycklingfärsbiffar
- 300 g kycklingfärs
-
1 st ägg
-
1 msk färsk ingefära
-
1 klyfta vitlök
-
1 msk Röd currypasta
-
1/2 msk japansk soja
-
1 st lime
-
1/2 tsk salt
-
2 tsk rapsolja
Dressing
- 1/2 msk färsk ingefära
-
1 st lime
-
1/2 msk rapsolja
-
1 msk japansk soja
-
1 kruka färsk koriander
-
1/2 tsk chiliflakes
-
1/2 tsk flytande honung
-
2 krm salt
Nudelwok
- 450 g wokmix
-
2 tsk rapsolja
-
200 g sjögräsnudlar
-
2 krm salt
Gör så här:
-
Blanda kycklingfärsen med ägg, riven ingefära, riven vitlök, röd currypasta, soja, limesaft och salt. Forma 8 st små biffar.
-
Stek biffarna i olja i en varm stekpanna ca 3-4 min/sida. Sänk värmen och håll biffarna varma i pannan till servering.
-
Mixa samman riven ingefära, rivet limeskal, limesaft, olja, soja, koriander, chiliflakes, honung och salt med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.
-
Stek wokgrönsakerna i olja på medelhög värme i ca 2-3 min. Krydda med salt. Tillsätt nudlarna och hälften av dressingen och blanda om ordentligt. Låt woken bli genomvarm.
-
Lägg upp nudelwoken och kycklingbiffarna på tallrikar och ringla över resten av dressingen. Klart att servera!
Receptet är hämtat från Tasteline