Härliga vegobullar i asiatisk teriyakisås, serverade med fluffigt jasminris. Tips! Tina gärna den formbara sojafärsen i kylen över natten.

4 personer

Ingredienser:

Asiatiska vegobullar

  • 600 g sojafärs, tinad
  • 1 st röd chilipeppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 msk grönsaksbuljong
  • 1/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl teriyakisås
  • 1 dl vatten
  • 1 msk sesamfrö

Tillbehör

  • 2 dl jasminris, 4 port
  • 250 g broccoli
  • 125 g raw slaw
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 st lime
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 krm salt

Gör så här:

1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Asiatiska vegobullar:

2. Lägg den tinade färsen i en bunke. Finhacka chilin. Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda färsen med chili, vitlök, ingefära, soja, grönsaksbuljong, salt och svartpeppar. Forma bullar med vattensköljda händer.

3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek vegobullarna runt om så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Tillsätt teriyakisås och vatten och låt bullarna puttra i såsen på svag värme i 5-7 min.

4. Koka upp vatten i en kastrull. Skär broccolin i mindre buketter. Koka broccolin ca 1 min. Sila av vattnet och spola broccolin i kallt vatten. Blanda broccolin med raw slaw och finhackad koriander i en skål. Tillsätt rivet limeskal, saften från ½ lime och olja. Smaka av salladen med lite salt.

5. Lägg upp vegobullarna med såsen på tallrikar. Strö över sesamfrön och servera med kokt ris och sallad.

Receptet är hämtat från Tasteline.