Auberginerullar med fetaost i tomatsås och sallad
Lättlagad, vacker och riktigt smakrik! Våra vegetariska auberginerullar matchas fint med fetaost och en fräsch tomatsås.
2 portioner
Ingredienser:
Auberginerullar
-
1 st aubergine
-
1 st bakplåtspapper
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
1/2 msk olivolja
-
1/2 kruka färsk basilika
-
150 g fetaost
Tomatsås
-
1/2 st gul lök
-
2 klyftor vitlökar
-
1/2 msk olivolja
-
1/2 tsk torkad basilika
-
2 msk tomatpuré
-
1 tsk balsamvinäger
-
390 g krossade tomater
-
1 tsk honung
-
2 tsk grönsaksbuljong
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
1/2 kruka färsk basilika
Tillbehör
-
65 g ruccola
-
1 st tomat
Gör så här:
-
Värm ugnen till 180 grader.
-
Skiva auberginen i ½ cm tunna skivor. Lägg aubergineskivorna på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Strö över lite salt och peppar och ringla olja över.
-
Rosta i ugnen i ca 7 min så att de mjuknar och får lite färg.
-
Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken utan att den tar färg.
-
Tillsätt torkad basilika, tomatpuré och balsamvinäger och fräs runt i 30 sek under omrörning.
-
Tillsätt krossade tomater, honung och buljong och låt puttra under lock i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt finhackad basilika.
-
Lägg två basilikablad på varje aubergineskiva och fördela 100 gram av fetaosten jämt över varje skiva.
-
Lägg hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Rulla ihop aubergineskivorna och lägg i formen med tomatsåsen. Tillsätt resten av tomatsåsen och smula över resten av fetaosten. Sätt in i ugnen i 10 min.
-
Servera auberginerullarna i tomatsåsen tillsammans med ruccola och tomatskivor.
Receptet är hämtat från Tasteline