Lättlagad, vacker och riktigt smakrik! Våra vegetariska auberginerullar matchas fint med fetaost och en fräsch tomatsås.

2 portioner

Ingredienser:

Auberginerullar

  • 1 st aubergine
  • 1 st bakplåtspapper
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 150 g fetaost

Tomatsås

  • 1/2 st gul lök
  • 2 klyftor vitlökar
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/2 tsk torkad basilika
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 390 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk grönsaksbuljong
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 kruka färsk basilika

Tillbehör

  • 65 g ruccola
  • 1 st tomat

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Skiva auberginen i ½ cm tunna skivor. Lägg aubergineskivorna på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Strö över lite salt och peppar och ringla olja över.
  3. Rosta i ugnen i ca 7 min så att de mjuknar och får lite färg.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och stek löken utan att den tar färg.
  5. Tillsätt torkad basilika, tomatpuré och balsamvinäger och fräs runt i 30 sek under omrörning.
  6. Tillsätt krossade tomater, honung och buljong och låt puttra under lock i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och tillsätt finhackad basilika.
  7. Lägg två basilikablad på varje aubergineskiva och fördela 100 gram av fetaosten jämt över varje skiva.
  8. Lägg hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Rulla ihop aubergineskivorna och lägg i formen med tomatsåsen. Tillsätt resten av tomatsåsen och smula över resten av fetaosten. Sätt in i ugnen i 10 min.
  9. Servera auberginerullarna i tomatsåsen tillsammans med ruccola och tomatskivor.

 

Receptet är hämtat från Tasteline