Avokadosoppa med räkor
Soppan kan lagas under mycket enkla köksförhållanden och buljongen behöver inte vara varm. Däremot är det viktigt att räkorna förvaras kallt tills de ska ätas.
4 personer
Ingredienser:
-
500 g räkor, med skal
-
3 st avokado, mogna
-
1 dl kesella, 1 %
-
3 msk citronsaft, ca
-
1 l hönsbuljong
-
salt
-
peppar
-
gräslök
Gör så här:
1. Skala räkorna.
2. Klyv och kärna ur avokadofrukterna. Gröp ur fruktköttet och mosa det med en gaffel eller mixerstav.
3. Blanda moset med kesella så att det inte mörknar.
4. Värm buljongen och vispa ner i avokadomoset. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron.
5. Häll upp soppan i tallrikar och garnera med räkor och gräslök eller någon annan ört från köksträdgården.
6. Servera omedelbart.
Receptet är hämtat från Tasteline.