Bakad blomkål med svampfräs och cashewnötter
Ugnsbakad blomkål på en bädd av linser, svampfräs och crunchiga nötter - en underbart fräsch och festlig middag som enkelt kan anpassas i storlek och även serveras som förrätt!
2 portioner
Ingredienser:
Bakad blomkål
-
1 st färsk blomkål
-
1/2 msk olivolja
-
1/2 tsk flingsalt
-
1 krm svartpeppar
Svampfräs och cashewnötter
-
200 g champinjoner
-
1 klyfta vitlök
-
50 g naturella cashewnötter
-
2 tsk olivolja
-
200 g gröna linser, kokta
-
1 kruka färsk persilja
-
1/2 st citron(er)
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
40 g salladsmix
Gör så här:
-
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en ugnsfast form.
-
Ta bort den grövsta blasten från blomkålen. Lägg det hela blomkålshuvudet i formen och ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen i ca 45 min.
-
Skiva svampen, skala och finhacka vitlöken och grovhacka nötterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs svamp och vitlök gyllene. Tillsätt nötterna och stek ytterligare någon minut.
-
Sila av linserna och skölj i kallt vatten. Finhacka persiljan och riv citronskal. Blanda ner linser, persilja och citronskal i svampfräset. Smaka av med salt och peppar.
-
Ta ut blomkålen ur ugnen och skär den i 4 delar.
-
Fördela salladsmix och svampfräs på tallrikar och lägg blomkålsbitar över. Klart att servera.
Receptet är hämtat från Tasteline