Härlig vegetarisk vardagsmiddag! Har du provat ugnsbaka halloumi? Osten får en härlig krämighet som gifter sig fint med många tillbehör. Här serveras osten på en bädd av grönsaker.

4 personer

Ingredienser:

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 st gul lölk
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 st zucchini
  • 1 st paprika
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 400 ml konserverade körsbärstomater
  • 400 g halloumi

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader grillvärme.
2. Skala och finhacka lök, vitlök och en halv kruka basilika. Skölj och tärna zucchini och paprika.
3. Hetta upp olja i en gryta som tål ugnsvärme. Fräs alla grönsaker och basilika tillsammans med spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt körsbärstomater och låt ratatouillen småkoka i ca 15 min.
4. Skär halloumin i skivor och fördela över ratatouillen. Sätt in i ugnen i ca 5 min tills halloumin har fått en fin gyllenbrun yta.
5. Strö basilikablad över och servera med t. ex. ris eller ett gott bröd.

 

 

Receptet är hämtat från Tasteline.