Bakad halloumi på ratatouillebädd
Härlig vegetarisk vardagsmiddag! Har du provat ugnsbaka halloumi? Osten får en härlig krämighet som gifter sig fint med många tillbehör. Här serveras osten på en bädd av grönsaker.
4 personer
Ingredienser:
-
2 klyftor vitlök
- 1 st gul lölk
-
1 kruka färsk basilika
-
2 st zucchini
-
1 st paprika
-
1 msk olivolja
-
1 tsk spiskummin
-
1 tsk paprikakrydda
-
1 tsk salt
-
3 krm svartpeppar
-
400 ml konserverade körsbärstomater
-
400 g halloumi
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader grillvärme.
2. Skala och finhacka lök, vitlök och en halv kruka basilika. Skölj och tärna zucchini och paprika.
3. Hetta upp olja i en gryta som tål ugnsvärme. Fräs alla grönsaker och basilika tillsammans med spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Tillsätt körsbärstomater och låt ratatouillen småkoka i ca 15 min.
4. Skär halloumin i skivor och fördela över ratatouillen. Sätt in i ugnen i ca 5 min tills halloumin har fått en fin gyllenbrun yta.
5. Strö basilikablad över och servera med t. ex. ris eller ett gott bröd.
Receptet är hämtat från Tasteline.