Biff med ugnsbakade grönsaker och grön parmesancrème
Lättlagad festmat med nyttiga grönsaker och härligt grön crème.
Ingredienser:
4 portioner
- 500 g Ryggbiff
- 1 msk Mat & Bak Smör
- 1 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
Ratatouille
- 2 st Zucchini
- 1 st Gul Paprika
- 1 st Röd Paprika
- 2 st Kvisttomater
- 2 st Rödlök
- 6 st klyftor Vitlök Vanlig
- 2 msk Balsamvinäger
- 4 msk Olivolja
- 2 st Lagerblad
- 1 tsk Timjan - torkad
- 1 msk Honung Flytande
- 1 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
Grön parmesancrème
- 1.5 dl Creme Fraiche Naturell
- 0.5 st krukor Basilika - färsk
- 1 st klyftor Vitlök Vanlig
- 1 tsk Citron
- 0.8 dl Parmesanost
- 1 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
Gör så här:
1. Värm ugnen till 135 grader. Tvätta grönsakerna och skär i ganska stora bitar. Grovhacka vitlöken. Blanda grönsakerna i en ugnsform tillsammans med olivolja, vinäger, kryddor och honung. Tillaga i ca 1,5-2 timmar.
2. Mixa ihop crèmen och stek biffarna i smör. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med grönsakerna och crèmen.
Foto: Susanna Livijn Wexell
Receptet är taget från mytaste.se