
Biffsallad med chimichurridressad potatis
En imponerande och matig sallad till som passar nu när våren är här. Grillad entrecote samsas med ugnsstekta körsbärstomater och rostad potatis som smaksätts med en härlig dressing på färska örter, citron och vitlök.
4 personer
Ingredienser:
Biff
-
800 g entrecôte
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
1/2 msk olivolja
-
2 msk mat & bak smör
Rostad potatissallad
-
1 kg delikatesspotatis
-
2 msk olivolja
-
1 tsk flingsalt
-
1 st bakplåtspapper
-
1 st färsk vitlök
-
1 st citron(er)
-
400 g körsbärstomater
-
1 st gurka
-
1 st romansallat
-
1 påse machésallad, 30g
Chimichurri
-
1 kruka färsk basilika
-
1 kruka färsk persilja
-
1/2 kruka färsk koriander
-
1 klyfta vitlök
-
1 st citron(er)
-
2 msk olivolja
-
1/2 tsk honung flytande
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader. Ta fram köttet och låt de bli rumsvarmt.
2. Skölj och halvera potatisen. Blanda potatisen med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 40 min.
3. Halvera den färska vitlöken och citronen. Ta ut potatisen efter halva tiden och gör plats på plåten. Lägg vitlökshalvor, citronhalvor och hela kvisttomater vid sidan om potatisen. Ringla över lite olja och krydda med en nypa salt på tomaterna. Rosta ytterligare 20 min.
4. Skölj och skär salladen i stora bitar. Hyvla långa remsor av gurkan med hjälp av en potatisskalare.
5. Mixa basilika, persilja, koriander, skalad vitlöksklyfta, rivet citronskal, saften från 0.5 citron, olja och honung i en matberedare/stavmixer till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
6. Salta och peppra köttet ordentligt på båda sidor. Hetta upp en stekpanna/grillpanna med olja och smör och stek köttet på hög värme ca 1-2 min/sida. Ös smöret i pannan över köttet medan det steks. Lyft över köttet på en skärbräda och låt de vila 2 min innan du skär det skivor.
7. Ta ut plåten med potatis och grönsaker ur ugnen. Blanda potatisen med chimichurrin.
8. Ta fram ett stort fat och fördela chimichurridressad potatis, tomater, vitlökshalvor, citronhalvor, romansallad, gurskstrimlor och machésallad runt om. Toppa med det skivade köttet. Ät och njut!
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 38 g
Protein 47 g
Kolhydrater 51 g
Energivärde 747 kcal
Recept


