Blomkål- och fetaostpaket med primörsallad
Ett recept på goda vegetariska knyten med fetaost och blomkål. I knytet finns även godsaker som potatis, kikärtor och rödlök. Knytet serveras med en fantastisk gräslöksdressing och primörsallad. För receptet behövs 4 st folieark/smörpapper samt snöre. Tips, koka gärna potatisen en dag i förväg.
4 portioner
Ingredienser:
Paket
- 300 g potatis(ar), kokade
-
1/2 st blomkålshuvud(en)
-
1 st rödlök(ar)
-
1 förpackning kikärtor
-
200 g fetaost
-
4 ark smörpapper, och snöre
-
2 krm salt
Dressing
- 1/2 kruka färsk gräslök
-
1 st vitlöksklyfta(or)
-
1 dl olivolja
-
1/2 st citron(er), saft
-
1 tsk honung
-
1/2 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
Sallad
- 1/2 knippe Sparris
-
1/2 st salladshuvud
-
1/2 st rödlök(ar)
-
1 msk olivolja
-
1 msk vinäger
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa samman gräslök, vitlök, olja, citronsaft, honung, salt och peppar med hjälp av en stavmixer till en dressing.
- Skölj och skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin om du har. Koka potatisskivorna försiktigt ca 5 min.
- Skär blomkålen i tunna skivor. Skala och skiva rödlöken. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten. Dela fetaosten i 4 bitar.
- Gör 4 folieark eller smörpappersark och fördela potatisskivor i botten. Salta lite lätt och fyll sedan på med blomkål, lök och kikärtor.
- Toppa med fetaost och häll 2 msk gräslöksdressing i varje paket. Förslut paketen väl och lägg på en plåt. Sätt in i ugnen ca 40 min.
- Koka upp vatten. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen. Dela varje sparris på tre.
- Förväll i saltat vatten ca 30 sek. Spola dem sedan kalla.
-
Skölj och strimla salladen och skala och skiva löken tunt. Blanda med sparrisen i en skål och tillsätt olja, vinäger samt salt och peppar efter smak.
-
Servera paketen tillsammans med primörsalladen.
Receptet är hämtat från Tasteline