Blomkålsrisotto med saffran och räkor
Lättlagad risotto på blomkål istället för ris! Risotto passar lika bra som en fräsch förrätt som till middag, servera gärna med ett riktigt gott bröd.
4 personer
Ingredienser:
-
1,6 kg blomkål
-
500 g sparris, färsk
-
2 msk mat & bak smör
-
2 msk olivolja
-
1 g saffran
-
2 msk fiskfond
-
2 tsk vitvinsvinäger
-
100 g parmesanost
-
340 g räkor i lake
-
2 krm salt
-
2 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Finhacka blomkålen eller mixa den i en matberedare till ett smul. Strimla sparrisen i lite sneda bitar på längden.
2. Fräs blomkålssmul och sparris i smör och olja i en stekpanna i ca 3-4 min. Tillsätt saffran och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt fiskfond och vinäger och fräs ihop.
3. Vänd ner riven ost och avrunna räkor. Smaka av med salt och peppar.
Receptet är hämtat från Tasteline.