Lättlagad risotto på blomkål istället för ris! Risotto passar lika bra som en fräsch förrätt som till middag, servera gärna med ett riktigt gott bröd.

4 personer

Ingredienser:

  • 1,6 kg blomkål
  • 500 g sparris, färsk
  • 2 msk mat & bak smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 g saffran
  • 2 msk fiskfond
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 100 g parmesanost
  • 340 g räkor i lake
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Finhacka blomkålen eller mixa den i en matberedare till ett smul. Strimla sparrisen i lite sneda bitar på längden.


2. Fräs blomkålssmul och sparris i smör och olja i en stekpanna i ca 3-4 min. Tillsätt saffran och fräs ytterligare 2 min. Tillsätt fiskfond och vinäger och fräs ihop.


3. Vänd ner riven ost och avrunna räkor. Smaka av med salt och peppar.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.