Browniepudding
Lättgjord browniepudding som kan serveras både varm och kall. Toppa gärna med hallon, hackad choklad och/eller vispad grädde.
Ingredienser:
- 2 ägg
- 40 gram smör
- 40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
- 1 ½ - 2 msk sötningsströ
- 1 msk kakao
- ½ msk arrowrotpulver
- 1 krm vaniljpulver
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med smör. Värm i mikron i 30 sekunder och rör tills chokladen smält.
-
Vispa ägg med sötning pösigt med en elvisp under ett par minuter.
-
Tillsätt kakao, arrowrot, vanilj samt chokladen och rör med sked.
-
Fördela smeten i små ugnssäkra formar, fyll ca 1-2 cm från kanten. Placera formarna i en större ugnsform med vatten (så att de små formarna "badar" i vatten).
-
Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera gärna rumstempererad, men går också bra att servera kall.
Receptet är taget från bakasockerfritt.se