Choklad- och hallonpannacotta
Choklad- och hallonpannacotta
"Nice cream" med
"Nice cream" med blåbär som inte kräver glassmaskin!
Ingredienser
-
1 gelatinblad
-
30 gram mosade hallon
-
2 ½ dl vispgrädde
-
1 ½ msk N!CK'S Chocodrink (chokladdryckspulver)
-
½ - ½ msk Sukrin
Instruktioner
-
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter.
-
Koka upp grädden och rör ner ½ msk Sukrin. Ta bort från plattan.
-
Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Ta undan 3/4 dl av grädden och blanda ner 30 gram mosade hallon och ½ msk sukrin. I den större delen vispas chocodrink noga ner.
-
Fördela chokladdelen i glas. Hallondelen förvaras separat. Låt stå kallt i några timmar tills chokladpanacottan är så fast att man kan fördela hallondelen ovanpå.
-
Rör hallonpannacottan ”mjuk” med en sked så att den går att fördela ovanpå chokladpannacottan. Låt stå ytterligare ett par timmar (eller över natten). Toppa gärna med bär!
Receptet är taget från baka sockerfritt.
blåbär som inte kräver glassmaskin!
Ingredienser
-
1 gelatinblad
-
30 gram mosade hallon
-
2 ½ dl vispgrädde
-
1 ½ msk N!CK'S Chocodrink (chokladdryckspulver)
-
½ - ½ msk Sukrin
Instruktioner
-
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter.
-
Koka upp grädden och rör ner ½ msk Sukrin. Ta bort från plattan.
-
Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Ta undan 3/4 dl av grädden och blanda ner 30 gram mosade hallon och ½ msk sukrin. I den större delen vispas chocodrink noga ner.
-
Fördela chokladdelen i glas. Hallondelen förvaras separat. Låt stå kallt i några timmar tills chokladpanacottan är så fast att man kan fördela hallondelen ovanpå.
-
Rör hallonpannacottan ”mjuk” med en sked så att den går att fördela ovanpå chokladpannacottan. Låt stå ytterligare ett par timmar (eller över natten). Toppa gärna med bär!
Receptet är taget från baka sockerfritt.