Citronkyckling med oliver
Ljuvligt doftande citronkyckling kryddad med vitlök och rosmarin. En sagolik kycklinggryta hämtad ur medelhavsköket, toppad med citronklyftor.
Ingredienser:
2 portioner
- 250 g kycklingbröstfilé
- 1 vitlöksklyfta
- smör
- ½ tsk salt
- ½ krm svartpeppar
- 1¼ dl matlagningsgrädde
- ¼ tärning hönsbuljong
- ½ tsk torkad rosmarin
- rivet skal och pressad saft av ¼ citron
- ½ dl svarta oliver
- ¼ kruka färsk persilja
Gör så här:
- Börja med att skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
- Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.
- Bryn kycklingen i smör i en stekpanna, salta och peppra.
- Blanda grädde, buljongtärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5 min.
- Rör ner citronskal, oliver och hackad persilja. Garnera med citron.
Receptet är taget från Arla.