Citronstekt lax med basilikakräm
Färgglad och hälsosam laxrätt med avokadokräm och gryn. En lättlagad och samtidigt fräsch middag där få ingredienser behövs!
4 portioner
Ingredienser:
- 500 g laxfilé(er)
-
2 st avokado(s)
-
50 g parmesanost
-
1 kruka färsk basilika
-
1 st citron
- 1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
1/2 tsk chiliflakes
-
1,5 msk olivolja
-
2 dl Quinoa, el. annat matgryn, 4 port
Gör så här:
-
Krydda laxbitarna med salt, peppar och chiliflakes.
-
Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxbitarna ca 2 min/sida så att de får en fin krispig stekyta. Sänk värmen och låt laxen steka klart på eftervärmen.
-
Mixa ihop avokadokött, riven parmesanost, basilikablad, rivet citronskal och 1 msk olivolja till en slät kräm. Smaka av avokadokrämen med citronsaft, salt och peppar.
-
Servera lax och avokadokräm med valfritt tillbehör som t. ex. gryn och en god sallad.
Receptet är hämtat från Tasteline