
Couscoussallad med frästa kikärtor och fetaost
Passa på att laga en vacker och god vegetarisk middag i veckan. Här blandas matiga och smakrika kikärtor med salt fetaost, fräscha granatäpplekärnor, sallad och couscous. Underbart gott!
4 portioner
Ingredienser:
Couscoussallad
- 4 dl Couscous
-
1/2 st gurkor
-
1/2 st huvudsallad
-
1 kruka färsk persilja
-
1 msk olivolja
-
1/2 msk vit balsamvinäger
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Kikärtor
- 1/2 st gul lök(ar)
-
380 g kikärtor
-
1 msk olivolja
-
1/2 tsk paprikapulver
-
2 krm spiskummin
-
1 krm cayennepeppar
-
1 krm salt
Topping
- 1 st granatäpple(n)
-
150 g fetaost
Gör så här:
-
Tillred couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt den svalna.
-
Skär gurkan i bitar och strimla salladen. Finhacka persiljan.
-
Blanda couscousen med grönsaker, persilja, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och lägg upp på ett fat.
-
Pilla ur granatäppelkärnor och lägg i en skål.
- Skala och finhacka lök. Sila av kikärtorna och spola i kallt vatten.
-
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och kikärtor tillsammans med paprikapulver, spiskummin, cayennepeppar och salt så att de får en krispig yta.
-
Toppa couscoussalladen med de frästa kikärtorna och granatäppelkärnor. Smula över fetaost och servera.
Receptet är hämtat från Tasteline
Recept


