Crème ninon med knaperstekt bacon och bröd
Den här soppan är fantastiskt god och lättlagad! Sältan i baconet passar utmärkt till sötman i de gröna ärtorna. Tips! Tina gärna ärtorna i kylen över natten.
4 portioner
Ingredienser:
Crème ninon
- 1/2 st purjolök(ar)
-
2 klyftor vitlökar
-
200 g potatis(ar)
-
1 msk olivolja
-
1 msk vit balsamvinäger
-
6 dl vatten
-
2 msk grönsaksbuljong
-
2,5 dl grädde
-
500 g gröna ärtor
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Topping
- 280 g Bacon skivor
-
4 st ciabatta
-
100 g gröna ärtor
Gör så här:
-
Tina ärtorna.
-
Skölj och grovhacka purjolöken. Skala och grovhacka vitlöken.
-
Skala och tärna potatisen.
-
Fräs purjolök, vitlök och potatis i oljan i ca 1-2 min i en stor kastrull på medelvärme utan att det tar färg.
-
Tillsätt balsamvinäger, vatten och buljong och låt det koka upp. Låt soppan sjuda i 15 min.
- Tärna baconet och stek det knaprigt i en panna utan fett.
- Tillsätt grädde och ärtor till soppan och låt det koka upp igen.
- Mixa soppan slät i en kannmixer eller med hjälp av en stavmixer. Smaka av soppan med salt och peppar.
- Toppa soppan med knaperstekt bacon och ärtor. Servera med bröd.
Receptet är hämtat från Tasteline