En fantastiskt krämig och god kycklingrätt med curry och blomkålsris! 

Ingredienser

1 portion 

  • 150 g kycklingfilé
  • ½ chili
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ paprika, söt
  • 2 msk tomatsås
  • ½ blomkålshuvud
  • 4 msk grekisk yoghurt
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk mald koriander
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olivolja

Gör såhär:

  1. Skär kycklingen i mindre bitar.
  2. Skär upp grönsakerna.
  3. Stek kycklingen och tillsätt kryddor, chili, vitlök, lök och paprika.
  4. Tillsätt sedan tomatsåsen, ketchup och lite vatten. Under de sista minuterna av stekningen, rör ner den grekiska yoghurten.
  5. Riv blomkålen med ett rivjärn och värm den i en varm kastrull. Krydda med salt och peppar och pressa citron över.

Receptet är taget från Nutrilett