Fisksoppa med het aioli
En fröjd för både öga och mun. Toppad med egengjord aioli pratar vi 100% vardagslyx!
4 personer
Ingredienser:
-
olja, till stekning
-
1/2 st purjolök
-
1 förpackning krossade tomater, (500 g)
-
1 paket saffran, (0,5 g)
-
2 tärning fiskbuljong
-
8 dl vatten
-
1 tsk TABASCO® Original Pepparsås
-
500 g räkor med skal
-
1 kruka dill
-
600 g fiskfiléer, i bitar och gärna olika sorter
-
1 burk blåmusslor, (225 g)
-
salt, efter smak
-
peppar, efter smak
-
2 dl majonnäs, gärna Hellmans
-
1 st vitlöksklyfta
-
1 tsk citronsaft
-
1 tsk TABASCO® Chipotle Pepparsås
Gör så här:
1. Ansa, dela och skiva purjolöken. Fräs den sedan i olja i en rymlig kastrull. Tillsätt krossade tomater, saffran, buljongtärningar, vatten och TABASCO® Original Pepparsås. Koka i ca 15 minuter.
2. Skala räkorna och hacka dillen.
3. Lägg ner fisken och musslorna i soppan och låt sjuda i 2-3 minuter.
4. Lägg i räkorna och dillen i fiskgrytan före servering och smaka av med salt och peppar.
5. Aioli: Skala och riv ner vitlöksklyftan i majonnäsen. Smaksätt med citron, TABASCO® Chipotle Pepparsås och salt.
6. Servera soppan med aioli.
7. Tips: Det går utmärkt att smaksätta aiolin med din favoritsmak från TABASCO®. Och när du väljer fisk, blanda gärna – sej, torsk, lax etc. Kanske har du olika sorter i frysen? Det passar utmärkt i soppan.
Receptet är hämtat från Tasteline.