
Grekiska vegobiffar i tomatsås med fetaostsmul
Möra vegetariska biffar på sojafärs serverade i en mustig tomatsås. Biffarna serveras med rostade rotfrukter och fräsch sallad. Tips! Använd en tinad formbar sojafärs när du ska göra biffarna.
4 personer
Ingredienser:
Biffar
-
600 g sojafärs
-
1 klyfta vitlök
-
1 tsk paprikakrydda
-
1 tsk torkad timjan
-
1 tsk torkad basilika
-
1 tsk salt
-
1 krm svartpeppar
-
1 msk olivolja
Tomatsås
-
100 g soltorkade tomater
-
400 g pastasås, basilika
-
1/2 dl vatten
-
1 tsk balsamvinäger
-
1 msk tomatpuré
-
1 tsk grönsaksbuljong
-
1 tsk honung flytande
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
1/2 kruka färsk basilika
-
100 g fetaost
Rostade rotfrukter
-
600 g potatis(ar)
-
400 g morot
-
1 st bakplåtspapper
-
2 msk olivolja
-
1 krm salt
Tillbehör
-
65 g salladsmix
-
200 g tomat
-
1 msk olivolja
-
1 msk vit balsamvinäger
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
Rostade rotfrukter:
2. Skala potatis och morötter och skär i klyftor. Lägg rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper och tillsätt olja och salt efter smak. Rosta i ugnen i ca 40 min.
3. Lägg den tinade färsen i en bunke. Tillsätt finriven vitlök, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar. Blanda om ordentligt och forma 8 biffar med vattensköljda händer.
4. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min per sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft över biffarna på en tallrik och sänk värmen i pannan.
5. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt pastasås, vatten, soltorkade tomater, balsamvinäger, tomatpuré, buljong och honung i pannan som biffarna stektes i. Låt såsen puttra i 5 min och smaka av med lite salt och peppar. Lägg ner biffarna i såsen och låt de sjuda i ca 5 min. Toppa med finhackad basilika och smula över fetaost.
6. Sallad: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Skölj och tärna tomaterna och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger.
7. Servera biffarna i tomatsås med rostade rotfrukter och sallad.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 34 g
Protein 36 g
Kolhydrater 55 g
Energivärde 717 kcal
Recept


