Möra vegetariska biffar på sojafärs serverade i en mustig tomatsås. Biffarna serveras med rostade rotfrukter och fräsch sallad. Tips! Använd en tinad formbar sojafärs när du ska göra biffarna.

4 personer

Ingredienser:

Biffar

  • 600 g sojafärs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Tomatsås

  • 100 g soltorkade tomater
  • 400 g pastasås, basilika
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk grönsaksbuljong
  • 1 tsk honung flytande
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 kruka färsk basilika
  • 100 g fetaost

Rostade rotfrukter

  • 600 g potatis(ar)
  • 400 g morot
  • 1 st bakplåtspapper
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 65 g salladsmix
  • 200 g tomat
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.
Rostade rotfrukter:

2. Skala potatis och morötter och skär i klyftor. Lägg rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper och tillsätt olja och salt efter smak. Rosta i ugnen i ca 40 min.

3. Lägg den tinade färsen i en bunke. Tillsätt finriven vitlök, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar. Blanda om ordentligt och forma 8 biffar med vattensköljda händer.

4. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min per sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft över biffarna på en tallrik och sänk värmen i pannan.

5. Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt pastasås, vatten, soltorkade tomater, balsamvinäger, tomatpuré, buljong och honung i pannan som biffarna stektes i. Låt såsen puttra i 5 min och smaka av med lite salt och peppar. Lägg ner biffarna i såsen och låt de sjuda i ca 5 min. Toppa med finhackad basilika och smula över fetaost.

6. Sallad: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Skölj och tärna tomaterna och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger.

7. Servera biffarna i tomatsås med rostade rotfrukter och sallad.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 34 g
Protein 36 g
Kolhydrater 55 g
Energivärde 717 kcal