Grillade kycklingspett med en härlig bbq-sås. Servera med ugnsrostad potatis och lite fräsch sallad.

4 personer

Ingredienser:

  • 550 g minutkycklingfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl barbequesås, original
  • 4 st grillpinnar
  • 1 msk olivolja
  • 700 g potatis(ar)
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 st röd paprika
  • 125 g körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 3 msk barbequesås, original
  • 1 krm chiliflakes
  • 1/2 tsk vitvinsvinäger
  • 1/2 st gurka
  • 1/2 st romansallat

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skölj och halvera potatisen och lägg på en plåt.

3. Tillsätt olja samt salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugnen i ca 30-40 min.

4. Dela paprikan i 4 bitar. Lägg på en plåt med tomater och hela vitlöksklyftor.

5. Ringla över olja och krydda med lite salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen i 20 min.

6. Skär kycklingen i spettvänliga bitar om du inte redan har färdigskivad.

7. ägg kycklingskivorna/bitarna i en bunke med salt och bbq-sås. Blanda om och marinera i 10 min.

8. Skölj och skär sallad och gurka i bitar och lägg i en skål.

9. Ta ut de rostade grönsakerna.

10. Ta bort skalet från vitlöken och lägg grönsaker och vitlök i en bunke.

11. Tillsätt bbq-sås, 1-2 krm chiliflakes och vinäger och mixa till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite salt.

12. Trä kycklingen på spett. Hetta upp olja i en stekpanna och stek spetten runt om i ca 7-10 min tills de är helt genomstekta. Alt. grilla spetten.

13. Servera de grillade kycklingspetten med rostad potatis, bbq-sås och sallad.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 20 g
Protein 36 g
Energivärde 473 kcal