Fräsch och somrig grillmiddag. Marinerad lax grillas på spett och serveras med en krispig coleslaw.

4 personer

Ingredienser:

Laxspett

  • 800 g laxfilé(er), färska
  • 1 paket grillpinne, blötlagda

Marinad

  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 st lime
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk honung flytande
  • 1 msk salt

Topping

  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 kruka färsk koriander

Asiatisk coleslaw

  • 2 st spetskål, gärna 1 röd & 1 vit
  • 125 g grönkål
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 2 st lime
  • 3 msk rapsolja
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag.

2. Blanda kokosgrädde, rivet limeskal, limesaft, riven ingefära, riven vitlök, rapsolja, honung och salt i en skål.

3. Skär laxfilén i kuber och lägg ner i marinaden. Låt laxen marinera i ca 1 tim i kylen. Lägg 8 st grillpinnar i blöt.

4. Strimla röd och vit spetskål och blanda med grönkål i en stor skål. Tillsätt riven ingefära, finhackad chili, rivet limeskal, limesaft, rapsolja och yoghurt. Blanda om ordentligt och smaka av med salt och peppar.

5. Trä laxbitarna på grillpinnar.

6. Grilla laxspetten på grillen i ca 1 min/sida. Använd gärna ett grillhalster för fisk.

7. Lägg upp de grillade laxspetten på ett fat och strö över chiliflakes, sesamfrön och finhackad koriander.

8. Servera laxspetten tillsammans med coleslaw.

Receptet är hämtat från Tasteline.