En nyttig och näringsrik rätt på bara 30 minuter!

Ingredienser:

2 portioner 

  • 40 g quinoa
  • 200 g sparrisbroccoli/broccolini eller broccoli
  • Kallpressad rapsolja
  • 2 morötter, ev lila
  • 300 g nötfärs, max 10 % fett
  • Havssalt och svartpeppar
  • 2 msk extra jungfruolja
  • 100 g edamamebönor (frysta/utan skal)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 1 näve ärtskott

Gör så här:

  1. Koka quinoan och häll i en sil.
  2. Gör i ordning broccolin och skär den grovt. Lägg ner i en gryta, salta lätt, droppa över olja, häll kokande vatten över, koka upp och häll sedan av vattnet. Låt kålen rinna av i en sil.
  3. Skrubba morötterna och skär dem i skivor.
  4. Forma två biffar, krydda med salt och peppar.
  5. Stek dem, grilla på grill eller i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader.
  6. Stek morötter i olivolja i en stor panna och stek edamamebönorna ihop med pressad vitlök.
  7. Vänd ner quinoa, broccoli och citronsaft i det lätt stekta ihop med den sista skeden olivolja.
  8. Lägg upp biffarna med det småvarma gröna och ärtskott.

Receptet är taget från iform.se