En enkel och sund middagsmat på 15 minuter som värmer under kalla höstkvällar.
 

2 portioner

Ingredienser:

4 vita sparrisar
400 g grön sparris
Havssalt
2 msk kallpressad rapsolja
4 dl minimjölk
Vitpeppar
2 skivor rågbröd, i tärningar
2 tsk extra jungfruolja
100 g räkor
1 litet knippe dill 

Gör såhär:

  1. Skala de vita sparrisarna från under huvudet och nedåt. 
  2. Skär av ändarna. 
  3. Bryt av ändarna på de gröna sparrisarna – så att de går av där det färska börjar. 
  4. Skär den gröna sparrisen i grova bitar, se till att huvudena är hela.
  5. Lägg de vita sparrisarna i en gryta och häll kokande vatten, lite salt och rapsolja över. 
  6. Koka dem i 5 minuter, lägg i de gröna och låt dem koka med de sista 2 minuterna. 
  7. Ta upp 3 gröna huvuden och skär 3 huvuden av de vita. 
  8. Lägg huvudena åt sidan.
  9. Mixa den resterande sparrisen med mjölk. 
  10. Värm upp soppan och smaka av den med salt och peppar.
  11. Rosta rågbrödstärningarna i en panna med lite olja och salt.
  12. Servera soppan med sparrishuvuden, räkor, rostade rågbrödstärningar och dill.

Receptet är från Iform.