Med färdigt pajskal går det fort att laga en riktigt god rätt! Här serveras pajen som en del av julbuffén eller till glöggmingel, med juliga smaker av grönkål, getost och fikon.

8 portioner

Ingredienser:

  • 125 g grönkål
  • 1 st gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 g getost
  • 100 g torkade fikon
  • 50 g valnötter
  • 300 g pajskal, paket om 4 st.
  • 4 st ägg
  • 3 dl mellanmjölk
  • 3 krm salt
  • 4 st färska fikon, klyftade, till topping

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Skala och finhacka lök. Fräs lök och grönkål mjuk i oljan. Krydda med salt och peppar. Häll över grönkålsblandningen i en bunke och låt svalna lite.


3. Smula i getost. Grovhacka fikon och valnötter och tillsätt. Blanda om och fördela i fyra pajskal.

4. Vispa ihop ägg, mjölk och salt och tillsätt i pajskalen. Grädda i ca 20 min. Låt pajerna svalna lite innan servering. Dekorera med färska fikon.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.