Matig variant av gulaschsoppa, som är Ungerns nationalrätt. Du kan välja att bara ha bulgur eller potatis eller som här både och.

4 personer

Ingredienser:

  • 600 g högrev
  • 2 msk smör
  • 1 st lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,2 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1,5 msk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin, mald
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar, mald
  • 2 st morötter
  • 4 st potatis(ar)
  • 1,5 dl Bulgur, kokt

Gör så här:

1. Putsa köttet och skär i 1,5 cm stora bitar.

2. Hacka lök och vitlök. Skala och skär morötter och potatis i bitar.

3. Fräs lök, vitlök och kött i smör så att köttet får en stekyta.

4. Häll på vatten, buljongtärning, paprikapulver, spiskummin, lagerblad, salt och peppar.

5. Låt koka ca 1 timme.

6. Tillsätt tärnad potatis och morotsslantar. När dessa är mjuka tillsätter du bulgur. Servera med ett gott bröd.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 15 g
Protein 32 g
Kolhydrater 25 g
Energivärde 372 kcal