Gulaschsoppa med bulgur
Matig variant av gulaschsoppa, som är Ungerns nationalrätt. Du kan välja att bara ha bulgur eller potatis eller som här både och.
4 personer
Ingredienser:
-
600 g högrev
-
2 msk smör
-
1 st lök
-
1 klyfta vitlök
-
1,2 dl vatten
-
1 tärning köttbuljong
-
1,5 msk paprikapulver
-
1 tsk spiskummin, mald
-
2 st lagerblad
-
1 tsk salt
-
1/2 tsk svartpeppar, mald
-
2 st morötter
-
4 st potatis(ar)
-
1,5 dl Bulgur, kokt
Gör så här:
1. Putsa köttet och skär i 1,5 cm stora bitar.
2. Hacka lök och vitlök. Skala och skär morötter och potatis i bitar.
3. Fräs lök, vitlök och kött i smör så att köttet får en stekyta.
4. Häll på vatten, buljongtärning, paprikapulver, spiskummin, lagerblad, salt och peppar.
5. Låt koka ca 1 timme.
6. Tillsätt tärnad potatis och morotsslantar. När dessa är mjuka tillsätter du bulgur. Servera med ett gott bröd.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 15 g
Protein 32 g
Kolhydrater 25 g
Energivärde 372 kcal