Italiensk kycklingsallad med grillade grönsaker och parmesan
Fräsch och mättande sallad med kyckling, rostade grönsaker och parmesan. Denna somriga sallad passar perfekt till buffébordet, servera gärna med ett gott bröd.
4 personer
Ingredienser:
Rostade grönsaker
-
1 st aubergine
-
1/2 st zucchini
-
125 g körsbärstomater
-
1 st röd lök
-
2 klyftor vitlök
-
2 msk olivolja
-
1 tsk flingsalt
Kyckling
-
900 g kycklingfilé(er)
-
1 tsk flingsalt
-
3 krm svartpeppar
-
1/2 tsk paprikakrydda
-
1 msk olivolja
Sallad
-
1 st romansallad
-
70 g ruccola
-
550 g grillad paprika
-
1 kruka basilika
-
1 st citron(er)
-
50 g parmesanost
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skär aubergine och zucchini i bitar. Halvera tomaterna. Skala och klyfta rödlöken. Skala och riv vitlöken.
3. Blanda samman på en ugnsplåt med olivolja och salt och rosta i ugnen i ca 25-30 min.
4. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver på båda sidor.
5. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.
6. Lägg över kycklingen på plåten med grönsakerna och låt de steka klart i ugnen i ca 15 min.
7. Skölj salladen och skiva i stora bitar. Blanda med ruccolan på ett stort fat. Skär den grillade paprikan i mindre bitar och grovhacka basilikan. Blanda med salladen.
8. Ta ut plåten från ugnen. Skär kycklingen i bitar. Blanda de grillade grönsakerna och kycklingen med salladen. Pressa över citronsaft och hyvla parmesanost över.
Recptet är hämtat från Tasteline.