Fräsch och mättande sallad med kyckling, rostade grönsaker och parmesan. Denna somriga sallad passar perfekt till buffébordet, servera gärna med ett gott bröd.

4 personer

Ingredienser:

Rostade grönsaker

  • 1 st aubergine
  • 1/2 st zucchini
  • 125 g körsbärstomater
  • 1 st röd lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Kyckling

  • 900 g kycklingfilé(er)
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 krm svartpeppar
  • 1/2 tsk paprikakrydda
  • 1 msk olivolja

Sallad

  • 1 st romansallad
  • 70 g ruccola
  • 550 g grillad paprika
  • 1 kruka basilika
  • 1 st citron(er)
  • 50 g parmesanost

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skär aubergine och zucchini i bitar. Halvera tomaterna. Skala och klyfta rödlöken. Skala och riv vitlöken.

3. Blanda samman på en ugnsplåt med olivolja och salt och rosta i ugnen i ca 25-30 min.

4. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver på båda sidor.

5. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

6. Lägg över kycklingen på plåten med grönsakerna och låt de steka klart i ugnen i ca 15 min.

7. Skölj salladen och skiva i stora bitar. Blanda med ruccolan på ett stort fat. Skär den grillade paprikan i mindre bitar och grovhacka basilikan. Blanda med salladen.

8. Ta ut plåten från ugnen. Skär kycklingen i bitar. Blanda de grillade grönsakerna och kycklingen med salladen. Pressa över citronsaft och hyvla parmesanost över.

Recptet är hämtat från Tasteline.