Frasig och smakrik paj med oliver och soltorkade tomater, servera med en krispig grönsallad! Tips! För en extra piffig paj, toppa med hackade färska tomater och hackade oliver.

4 personer

Ingredienser:

Pajdeg

  • 125 g mat & bak smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten

Fyllning

  • 300 g fryst spenat, hackad
  • 1 st röd lök, finhackad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk mat & bak smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g soltorkade tomater, hackade
  • 100 g urkärnade oliver, hackade

Äggstanning

  • 3 st ägg
  • 2 dl standardmjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Topping

  • 1/2 dl parmesanost
  • 1 dl riven ost

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Arbeta ihop smör och mjöl.

3. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i form med löstagbar botten. Låt vila i kyl ca 30 min.

4. Hacka lök och vitlök, fräs i lite smör tills blandningen mjuknat något. Ta upp från stekpannan och ställ åt sidan.

5. Låt den frysta spenaten tina på låg värme i stekpannan tills den är mindre vattning. Tillsätt lökblandningen, salt och peppar. Låt puttra ytterligare 1-2 min.

6. Fördela spenatblandningen i botten av pajen. Skär soltorkade tomater och oliver i mindre bitar. Fördela över spenatblandningen.

7. Häll äggstanningen över pajen och strö över osten. Grädda i ca 40 minuter.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.