Italiensk paj med oliver och soltorkade tomater
Frasig och smakrik paj med oliver och soltorkade tomater, servera med en krispig grönsallad! Tips! För en extra piffig paj, toppa med hackade färska tomater och hackade oliver.
4 personer
Ingredienser:
Pajdeg
-
125 g mat & bak smör
-
3 dl vetemjöl
-
3 msk vatten
Fyllning
-
300 g fryst spenat, hackad
-
1 st röd lök, finhackad
-
3 klyftor vitlök, finhackade
-
1 msk mat & bak smör
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
50 g soltorkade tomater, hackade
-
100 g urkärnade oliver, hackade
Äggstanning
-
3 st ägg
-
2 dl standardmjölk
-
1/2 tsk salt
-
1 krm svartpeppar
Topping
-
1/2 dl parmesanost
-
1 dl riven ost
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Arbeta ihop smör och mjöl.
3. Tillsätt vatten och arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen tunt i form med löstagbar botten. Låt vila i kyl ca 30 min.
4. Hacka lök och vitlök, fräs i lite smör tills blandningen mjuknat något. Ta upp från stekpannan och ställ åt sidan.
5. Låt den frysta spenaten tina på låg värme i stekpannan tills den är mindre vattning. Tillsätt lökblandningen, salt och peppar. Låt puttra ytterligare 1-2 min.
6. Fördela spenatblandningen i botten av pajen. Skär soltorkade tomater och oliver i mindre bitar. Fördela över spenatblandningen.
7. Häll äggstanningen över pajen och strö över osten. Grädda i ca 40 minuter.
Receptet är hämtat från Tasteline.