
Italiensk potatisfritatta med grönsakssalsa
Frittata, en italiensk äggrätt, som går snabbt och enkelt att laga och du kan blanda i vad kylen har att erbjuda. I detta recept blir det bland annat potatis och broccoli samt smaksättning av pesto. Frittatan håller sig bra i kylen i ca 2-3 dagar.
4 personer
Potatisfritatta
-
600 g potatis(ar)
-
1 st röda lökar
-
250 g färsk broccoli
-
2 msk olivolja
-
3 krm salt
-
1 krm svartpeppar, malen
-
6 st ägg
-
1 dl crème fraîche
-
2 dl mellanmjölk
-
100 g pesto
-
1 msk grönsaksbuljong
-
50 g riven ost
Grönsakssalsa
-
1 st röd paprika
-
280 g majs
-
1/2 kruka färsk persilja
-
1 msk olivolja
-
1 tsk vit balsamvinäger
-
1 krm salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj och skiva potatisen tunt.
3. Skala och klyfta löken och skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen.
4. Värm oljan i en stor stekpanna och fräs potatis och lök på medelvärme. Vänd runt lite då och då så att potatisen inte bränns vid.
5. Tillsätt broccolibuketterna och fräs ytterligare 1 min. Krydda med salt och peppar.
6. Vispa ihop ägg, creme fraiche, mjölk, pesto och grönsaksbuljong.
7. Tillsätt äggblandningen i stekpannan och sänk värmen till strax under medel.
8. Låt frittatan steka i pannan ca 10 min. Strö över ost och sätt in i ugnen 10 min.
9. Skölj och tärna paprika och blanda med den avrunna majsen i en skål.
10. Tillsätt finhackad persilja, olja, vinäger och salt. Blanda om och servera till potatisfrittatan.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 12 g
Protein 25 g
Kolhydrater 72 g
Energivärde 514 kcal
Recept


