Frittata, en italiensk äggrätt, som går snabbt och enkelt att laga och du kan blanda i vad kylen har att erbjuda. I detta recept blir det bland annat potatis och broccoli samt smaksättning av pesto. Frittatan håller sig bra i kylen i ca 2-3 dagar.

4 personer

Potatisfritatta

  • 600 g potatis(ar)
  • 1 st röda lökar
  • 250 g färsk broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 3 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 6 st ägg
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl mellanmjölk
  • 100 g pesto
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 50 g riven ost

Grönsakssalsa

  • 1 st röd paprika
  • 280 g majs
  • 1/2 kruka färsk persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skölj och skiva potatisen tunt.

3. Skala och klyfta löken och skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skala och skiva stammen.

4. Värm oljan i en stor stekpanna och fräs potatis och lök på medelvärme. Vänd runt lite då och då så att potatisen inte bränns vid.

5. Tillsätt broccolibuketterna och fräs ytterligare 1 min. Krydda med salt och peppar.

6. Vispa ihop ägg, creme fraiche, mjölk, pesto och grönsaksbuljong.

7. Tillsätt äggblandningen i stekpannan och sänk värmen till strax under medel.

8. Låt frittatan steka i pannan ca 10 min. Strö över ost och sätt in i ugnen 10 min.

9. Skölj och tärna paprika och blanda med den avrunna majsen i en skål.

10. Tillsätt finhackad persilja, olja, vinäger och salt. Blanda om och servera till potatisfrittatan.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 12 g
Protein 25 g
Kolhydrater 72 g
Energivärde 514 kcal