Kålpudding
En lite bortglömd klassiker som smakar magiskt!
Ingredienser
(en plåt)
- 1 kg vitkål
- 4-5 gula lökar
- 500 gram färs, ta den du gillar, som kycklingfärs nötfärs, viltfärs (min favorit) eller blandfärs
- 1 msk tamarisoja
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk torkad timjan
- 2 tsk Herbamare eller annat örtsalt
- Chiliflakes och svartpeppar efter smak
- Smör/ghee till stekning och på toppen.
Gör så här:
- Skär vitkålen och löken i strimlor, stek detta i rikligt med smör. Salta efter smak.
- Blanda samman färsen, tamarisoja, tomatpuré, paprikapulver, timjan och Herbamare.
- Tillsätt chiliflakes och svartpeppar efter smak. Forma till biffar och stek i smör till de får fin yta.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg hälften av kål/lökblandningen i en ugnsfast form, lägg på biffarna och sedan resten av kål/lökblandningen.
- Hyvla över några skivor smör på toppen, det är gott så snåla inte.
- Lägg in i ugnen i cirka 30 minuter, tills kålen har fin färg på toppen.
Receptet och bilden är tagen från Lesscarbs av Fanny Lindkvist