En lite bortglömd klassiker som smakar magiskt!

Ingredienser

(en plåt) 

  • 1 kg vitkål
  • 4-5 gula lökar
  • 500 gram färs, ta den du gillar, som kycklingfärs nötfärs, viltfärs (min favorit) eller blandfärs
  • 1 msk tamarisoja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 tsk Herbamare eller annat örtsalt
  • Chiliflakes och svartpeppar efter smak
  • Smör/ghee till stekning och på toppen.

Gör så här:

  1. Skär vitkålen och löken i strimlor, stek detta i rikligt med smör. Salta efter smak. 
  2. Blanda samman färsen, tamarisoja, tomatpuré, paprikapulver, timjan och Herbamare.
  3. Tillsätt chiliflakes och svartpeppar efter smak. Forma till biffar och stek i smör till de får fin yta.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. 
  5. Lägg hälften av kål/lökblandningen i en ugnsfast form, lägg på biffarna och sedan resten av kål/lökblandningen. 
  6. Hyvla över några skivor smör på toppen, det är gott så snåla inte. 
  7. Lägg in i ugnen i cirka 30 minuter, tills kålen har fin färg på toppen. 

Receptet och bilden är tagen från Lesscarbs av Fanny Lindkvist