Karibisk gryta med räkor och paprika
Supergod och lättlagad gryta med härliga karibiska smaker.
4 personer
Ingredienser:
-
2 st gul lök
-
1 klyfta vitlök
- 1 st purjolök
-
2 st paprika
-
1 msk rapsolja
-
2,5 dl vatten
-
2 msk kycklingfond
-
100 ml kokosmjölk
-
1 dl apelsinjuice, apelsin/ananasjuice från koncentrat
-
1 tsk sambal oelek, 1-2 tsk
-
2 msk tomatpuré
-
1 st lime, saft och skal
-
400 g räkor, tinade
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
4 port ris
Gör så här:
1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och grovhacka lök, purjolök och vitlök. Skölj och skär paprika i bitar. Fräs allting lätt i en stor kastrull i oljan.
3. Tillsätt vatten, kycklingfond, kokosmjölk, juice, sambal oelek, tomatpuré samt limeskal och saft. Låt grytan koka ihop i några minuter.
4. Tillsätt räkorna och låt de bli varma. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med ris.
Receptet är hämtat från Tasteline.