Kokosgryta med curry och röda linser
Kryddig gryta som du snabbt och enkelt kan lagar ihop på en halvtimme!
4 portioner
Ingredienser:
- 300 g morot
-
1 st paprika
-
1/2 st gul lök(ar)
-
1/2 st zucchini
-
1 msk olivolja
-
2 tsk lantbuljong
-
1 msk currypulver
-
1 krm cayennepeppar
-
1,5 dl röda linser
-
1 st kokosmjölk
-
1/2 dl vatten, eventuellt
-
1 st lime
-
2 dl basmatisris
Gör så här:
-
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
-
Gryta: Skala morötterna och skär dem i tunna skivor. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka lök och skölj och tärna zucchini.
-
Fräs grönsakerna i oljan några minuter tillsammans med lantbuljong, curry och cayennepeppar. Tillsätt välsköljda linser. Rör om och fräs lite till och häll sedan på kokosmjölk och limesaft.
-
Låt puttra på låg värme i ca 15 minuter tills linserna är mjuka. Tillsätt ev vatten och smaka av med salt och peppar. Servera med ris.
Receptet är hämtat från Tasteline