Snabblagad gryta med fläskytterfilé, en rätt som hela familjen kommer uppskatta. Denna krämiga gryta serveras med ris och coleslaw.

4 personer

Ingredienser:

Kokosgryta

  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk ingefära, hackad
  • 1 msk japansk soja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1,5 msk fisksås
  • 2 krm chiliflakes
  • 70 g färsk bladspenat

Tillbehör

  • 240 g ris

Coleslaw

  • 250 g morot
  • 250 g vitkål
  • 1 msk ingefära, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk vit balsamvinäger
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2. Skala och finhacka lök och vitlök.

3. Skiva fläskytterfilén tunt.

4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på hög värme. Stek gärna lite av köttet i taget så undviker du att köttet kokar i sin vätska i stekpannan.

5. Tillsätt sedan lök, vitlök och ingefära och fräs ihop hastigt.

6. Tillsätt kokosmjölk, soja, fisksås och chiliflakes och låt puttra på svag värme i ca 5 min.

7. Skala och riv morötterna och hyvla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin.

8. Blanda samman i en skål och tillsätt tinad ingefära, olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar. Blanda om ordentligt.

9. Tillsätt sköljd spenat till kokosgrytan. Blanda om och servera tillsammans med ris och coleslaw.

Receptet är hämtat från Tasteline.