
Krämig dillfisk med purjo och tomat
En enkel fiskgratäng som passar hela familjen!
4 personer
Ingredienser:
-
600 g torskfilé
-
1/2 st purjolök(ar)
-
olivolja
-
1/2 ask cocktailtomat
-
2 dl crème fraîche
-
75 g parmesanost
-
1/2 kruka dill
-
salt
-
vitpeppar
-
800 g potatis(ar)
-
250 g sugarsnaps
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
3. Salta och peppra fisken och lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form.
4. Strimla och skölj purjolöken. Fräs löken mjuk i lite olja i en varm panna.
5. Skölj och hacka tomaterna. Fördela lök och tomat över fisken.
6. Blanda ihop creme fraiche med riven parmesanost och finhackad dill. Krydda med ½ tsk salt och blanda om.
7. Bred oströran över fisken och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
8. Värm sugarsnapsen lite snabbt i en kastrull med vatten så att de blir varma men behåller sin krisp.
9. Servera den krämiga dillfisken tillsammans med kokt eller pressad potatis och sugarsnaps.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept


