Krämig dillfisk med purjo och tomat
En enkel fiskgratäng som passar hela familjen!
4 personer
Ingredienser:
-
600 g torskfilé
-
1/2 st purjolök(ar)
-
olivolja
-
1/2 ask cocktailtomat
-
2 dl crème fraîche
-
75 g parmesanost
-
1/2 kruka dill
-
salt
-
vitpeppar
-
800 g potatis(ar)
-
250 g sugarsnaps
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
3. Salta och peppra fisken och lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form.
4. Strimla och skölj purjolöken. Fräs löken mjuk i lite olja i en varm panna.
5. Skölj och hacka tomaterna. Fördela lök och tomat över fisken.
6. Blanda ihop creme fraiche med riven parmesanost och finhackad dill. Krydda med ½ tsk salt och blanda om.
7. Bred oströran över fisken och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
8. Värm sugarsnapsen lite snabbt i en kastrull med vatten så att de blir varma men behåller sin krisp.
9. Servera den krämiga dillfisken tillsammans med kokt eller pressad potatis och sugarsnaps.
Receptet är hämtat från Tasteline.