En enkel fiskgratäng som passar hela familjen!

4 personer

Ingredienser:

  • 600 g torskfilé
  • 1/2 st purjolök(ar)
  • olivolja
  • 1/2 ask cocktailtomat
  • 2 dl crème fraîche
  • 75 g parmesanost
  • 1/2 kruka dill
  • salt
  •  vitpeppar
  • 800 g potatis(ar)
  • 250 g sugarsnaps

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.

3. Salta och peppra fisken och lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form.

4. Strimla och skölj purjolöken. Fräs löken mjuk i lite olja i en varm panna.

5. Skölj och hacka tomaterna. Fördela lök och tomat över fisken.

6. Blanda ihop creme fraiche med riven parmesanost och finhackad dill. Krydda med ½ tsk salt och blanda om.

7. Bred oströran över fisken och sätt in i ugnen ca 15 minuter.

8. Värm sugarsnapsen lite snabbt i en kastrull med vatten så att de blir varma men behåller sin krisp.

9. Servera den krämiga dillfisken tillsammans med kokt eller pressad potatis och sugarsnaps.

 

Receptet är hämtat från Tasteline.