Krämig dragonkyckling med rostad potatis
Härlig middag med kyckling i dragonsås, smörslungade haricots verts och rostad potatis. Tips! Tina kycklingen över natten i kylen om du köpt fryst.
4 portioner
Ingredienser:
Kyckling
-
1/2 st gul lök
-
1 klyfta vitlök
-
600 g kycklingfilé(er)
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
1 msk olivolja
-
1 dl crème fraîche
-
1 dl vatten
-
1 msk torkad dragon
-
1 msk kycklingfond
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
-
1/2 st citron(er)
Potatis
-
700g potatis(ar)
-
1 msk olivolja
-
2 krm salt
-
1 ark bakplåtspapper
Tillbehör
-
250 g haricots verts
-
1 krm salt
-
1 msk Mat & Bak smör
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
Potatis:
2. Skölj och skiva potatisen i slantar. Blanda potatisskivorna med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30 min.
Kyckling:
3. Skala och finhacka lök och vitlök. Salta och peppra kycklingfiléerna.
4. Stek kycklingfiléerna i olja i en varm stekpanna ca 4 min/sida.
5. Tillsätt lök och vitlök och låt fräsa med i 1 min. Tillsätt crème fraiche, vatten, dragon och kycklingbuljong. Låt puttra ihop i 7-10 min. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
6. Koka upp saltat vatten i en kastrull och sjud haricots vertsen i ca 1 min. Sila av vattnet och tillsätt smör till haricots vertsen.
7. Servera dragonkycklingen med rostad potatis och smörslungade haricots verts.
Receptet är hämtat från Tasteline.