Prova att göra familjefavoriten korvstroganoff med halloumi istället för korv. Det kommer garanterat gå hem hos både stora och små. Stroganoffen går utmärkt att frysa in och ha som matlåda vid ett senare tillfälle.

4 personer

Ingredienser:

Halloumistroganoff

  • 1 st gul lök(ar)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 3 krm torkad timjan
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g krossade tomater
  • 250 ml havregrädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk grönsaksbuljong
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 250 g halloumi
  • 1 msk olivolja

Picklade grönsaker

  • 300 g morot
  • 1/2 st gurkor
  • 4 msk vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 tsk salt

Tillbehör

  • 3 dl fullkornsris

Gör så här:

1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2. Skala morötterna och skölj gurkan. Skär grönsakerna tunt.

3. Blanda vatten, vinäger, rapsolja, honung och salt i en skål. Blanda om ordentligt och tillsätt grönsakerna. Låt dra till servering.

4. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med timjan.

5. Tillsätt balsamvinäger och tomatpuré och blanda om. Tillsätt krossade tomater, havregrädde, dijonsenap, buljong, linser, salt och peppar. Låt såsen sjuda på medelvärme i ca 10 min.

6. Tärna halloumin och stek den i olja runt om så att den blir fint gyllenbrun. Lägg över den i stroganoffsåsen strax innan servering.

7. Servera halloumistroganoffen tillsammans med ris och picklade grönsaker.

Receptet är hämtat från Tasteline.