Krämig morotssoppa med rosmarin är en vardagsfavorit! Denna vegetariska soppa smakar lika bra till förrätt som till varmrätt. Servera gärna soppan med nybakat bröd, smaklig måltid!

4 personer

Ingredienser:

  • 1 kg morot, skivade
  • 1 st gul lök(ar), hackad
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl vin, vitt, torrt
  • 1 l vatten
  • 1 msk rosmarin
  • 1 dl crème fraîche, 17%
  • 3 tärningar buljong

Gör så här:

1. Fräs morötterna och löken mjuka i smöret. Tillsätt vin, vatten, buljongtärningar samt hälften av rosmarinen. Koka på svag värme tills morötterna är mjuka, det tar ca 15 minuter.

2. Mixa soppan i en matberedare eller med en stavmixer tills den blir slät. Häll tillbaka den i kastrullen, vispa i crème fraiche och resten av rosmarinen. Låt soppan koka ihop ytterligare några minuter. Salta och peppra om så behövs.

3. Servera gärna med nybakat bröd eller krutonger.

Receptet är hämtat från Tasteline.