Ljuvligt krämig risotto som smaksätts med tryffelolja och serveras med stekt ostronskivling. En både lyxig och enkel rätt!

4 personer

Risotto

  • 1 l vatten
  • 2 msk grönsaksbuljong
  • 1 msk olivolja
  • 300 g risottoris
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 75 g parmesanost
  • 25 g mat & bak smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk tryffelolja

Svamp

  • 200 g ostronskivling
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka färsk persilja
  • 2 msk mat & bak smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Sallad

  • 70 g ruccolasallad

Gör så här:

1. Koka upp vatten och buljong i en kastrull och håll buljongvattnet varmt.

2. Hetta upp olja i en bred kastrull/stekpanna. Tillsätt risottoriset och fräs under omrörning tills riset blir blankt. Tillsätt vitvinsvinäger och ca 2 dl buljong åt gången och rör sakta tills all vätska absorberats innan ny buljong hälls på. Rör ofta så att den rätta krämigheten kommer fram.

3. Riv osten fint på ett rivjärn och lägg åt sidan.

4. Dela svampen i mindre bitar. Skala och riv vitlök och finhacka persiljan. Hetta upp smör i en ny stekpanna och stek svampen med vitlök och hälften av persiljan så att svampen blir krispig. Smaka av med salt och peppar.

5. Tillsätt riven ost och smör till risotton, blanda om väl och smaka av med salt, peppar och tryffelolja.

6. Lägg upp risotton på tallrikar och toppa med den krispiga svampen och resten av persiljan. Servera med ruccolasallad vid sidan av.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 21 g
Protein 16 g
Kolhydrater 71 g
Energivärde 523 kcal