Kryddig pumpasoppa med kyckling och röda linser
Få upp värmen med den här fylliga soppan, som sätter färg och smak på vilken vardagkväll som helst.
Ingredienser:
1 kycklingfilé
Havssalt
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tsk extra jungfruolja
300 g hokkaido-pumpa eller butternutsquash (vikt utan skal)
1/2 tsk chiliflingor
6 dl grönsaksbuljong
1 ekoapelsin, skal och saft
4 msk röda linser
En näve koriander
Tilbehör:
2 skivor fullkorns- rågbröd
Gör såhär:
- Koka kycklingfilén i lättsaltat vatten i 10 min och skär i tärningar.
- Skär lökarna i fina tärningar och stek dessa mjuka och blanka i olivolja i en stor gryta.
- Skär pumpan i tärningar och lägg dem och chili i grytan och rör runt. Tillsätt buljong efter ca 1 min. Låt soppan sjuda i 10 min.
- Tillsätt apelsinsaft och -skal och mixa soppan.
- Lägg i linserna i soppan och koka mjuka. Lägg i kyckling och smaka av soppan med salt och peppar.
- Toppa soppan med koriander och servera rostat rågbröd till.
Receptet är hämtat från iForm.