Få upp värmen med den här fylliga soppan, som sätter färg och smak på vilken vardagkväll som helst.

Ingredienser:

1 kycklingfilé
Havssalt
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tsk extra jungfruolja
300 g hokkaido-pumpa eller butternutsquash (vikt utan skal)
1/2 tsk chiliflingor
6 dl grönsaksbuljong
1 ekoapelsin, skal och saft
4 msk röda linser
En näve koriander 

Tilbehör:
2 skivor fullkorns- rågbröd

Gör såhär:

  1. Koka kycklingfilén i lättsaltat vatten i 10 min och skär i tärningar.
  2. Skär lökarna i fina tärningar och stek dessa mjuka och blanka i olivolja i en stor gryta.
  3. Skär pumpan i tärningar och lägg dem och chili i grytan och rör runt. Tillsätt buljong efter ca 1 min. Låt soppan sjuda i 10 min.
  4. Tillsätt apelsinsaft och -skal och mixa soppan.
  5. Lägg i linserna i soppan och koka mjuka. Lägg i kyckling och smaka av soppan med salt och peppar.
  6. Toppa soppan med koriander och servera rostat rågbröd till.

Receptet är hämtat från iForm.