Kycklingburgare med tzatziki och rostad potatis
Smarrig burgare av kycklingfärs, med färska kryddor och klassiska tillbehör. Burgare är barnens favoriter, och vem tackar nej till ugnsrostad potatis?
4 personer
Ingredienser:
Kycklingburgare
-
500 g kycklingfärs
-
1/2 kruka färsk gräslök
-
1 klyfta vitlök
-
1/4 st citron(er)
-
1 tsk salt
-
2 krm svartpeppar
-
1 dl ströbröd
-
1 msk olivolja
-
1/2 msk smör
Tzatziki
-
1/2 st gurka
-
1/2 kruka färsk dill
-
1 dl crème fraîche, naturell
-
1/2 klyfta vitlök
-
1/4 st citron(er)
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Potatis
-
600 g färskpotatis(ar)
-
1 msk olivolja
-
1 krm salt
Tillbehör
-
1/4 st romansallat
-
1 st kvisttomater
-
4 st hamburgerbröd
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj potatisen och dela den på mitten.
3. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Rosta i ugnen i ca 30-40 min.
4. Lägg färsen i en bunke.
5. Skölj och finhacka gräslök och skala och riv vitlöken. Skölj citronen och riv skalet med hjälp av ett rivjärn.
6. Blanda färsen med gräslök, vitlök, citronskal- och saft, salt och peppar. Forma 4 st kycklingburgare.
7. Vänd dem i ströbröd om du vill ha en krispigare yta, men annars går det bra även utan ströbröd.
8. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek burgarna i ca 3-4 min på varje sida på medelhög värme.
9. Sänk sedan värmen och låt de bli ordentligt genomstekta i pannan.
10. Skölj och riv gurka och krama ur vattnet ordentligt.
11. Skölj och finhacka dill.
12. Blanda gurkrivet och dill med creme fraiche.
13. Skala och riv i vitlök.
14. Skölj och riv i citronskal och pressa i lite saft. Smaka av med salt och peppar.
15. Skölj salladen och dra loss 4 stora blad. Skölj och skiva tomaten.
16. Rosta bröden i en stekpanna och montera ihop dina kycklingburgare med sallad, burgare, tomat och tzatziki.
17. Servera tillsammans med den rostade potatisen.
Receptet är hämtat från Tasteline.