Smarrig burgare av kycklingfärs, med färska kryddor och klassiska tillbehör. Burgare är barnens favoriter, och vem tackar nej till ugnsrostad potatis?

4 personer

Ingredienser:

Kycklingburgare

  • 500 g kycklingfärs
  • 1/2 kruka färsk gräslök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/4 st citron(er)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk smör

Tzatziki

  • 1/2 st gurka
  • 1/2 kruka färsk dill
  • 1 dl crème fraîche, naturell
  • 1/2 klyfta vitlök
  • 1/4 st citron(er)
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Potatis

  • 600 g färskpotatis(ar)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 1/4 st romansallat
  • 1 st kvisttomater
  • 4 st hamburgerbröd

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skölj potatisen och dela den på mitten.

3. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Rosta i ugnen i ca 30-40 min.

4. Lägg färsen i en bunke.

5. Skölj och finhacka gräslök och skala och riv vitlöken. Skölj citronen och riv skalet med hjälp av ett rivjärn.

6. Blanda färsen med gräslök, vitlök, citronskal- och saft, salt och peppar. Forma 4 st kycklingburgare.

7. Vänd dem i ströbröd om du vill ha en krispigare yta, men annars går det bra även utan ströbröd.

8. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek burgarna i ca 3-4 min på varje sida på medelhög värme.

9. Sänk sedan värmen och låt de bli ordentligt genomstekta i pannan.

10. Skölj och riv gurka och krama ur vattnet ordentligt.

11. Skölj och finhacka dill.

12. Blanda gurkrivet och dill med creme fraiche.

13. Skala och riv i vitlök.

14. Skölj och riv i citronskal och pressa i lite saft. Smaka av med salt och peppar.

15. Skölj salladen och dra loss 4 stora blad. Skölj och skiva tomaten.

16. Rosta bröden i en stekpanna och montera ihop dina kycklingburgare med sallad, burgare, tomat och tzatziki.

17. Servera tillsammans med den rostade potatisen.

Receptet är hämtat från Tasteline.