Kycklingfajitas är en riktig familjerätt som uppskattas av både stora och små. Den är lättlagad, god och festlig, perfekt till fredagsmyset.

4 personer

Ingredienser:

Kycklingfajitas

  • 1 st paprika(or)
  • 1 klyfta vitlök
  • 600 g kycklingfilé(er)
  • 290 g majskorn
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Guacamole

  • 2 st avokado(s)
  • 1 msk olivolja
  • 1 st lime, saften
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 1/2 st salladshuvud
  • 1 förpackning tortillabröd
  • 1 burk tacosås

Gör så här:

1. Skölj paprika och skala och finhacka vitlök. Skär paprika och kyckling i strimlor. Sila av majsen.

2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingstrimlorna tillsammans med kryddorna. Tillsätt grönsakerna och fräs 2-3 min. Häll i honung och salta och peppra efter smak.

3. Mosa ihop avokado med olja och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

4. Skölj salladen och dra loss bladen. Servera kycklingfajitas i bröd med guacamole, sallad och tacosås.

Receptet är hämtat från Tasteline.